
Slaap is een groot probleem in de eerste jaren bij kinderen. Ouders en baby’s bewegen hier synchroon: hoe slechter de kleintjes slapen, hoe minder slaap de volwassenen kunnen genieten. Vaak zijn zowel de feitelijke fasen van slapen als het inslapen een onderdeel van het probleem. Elk dutje wordt een belasting voor beide kanten.
Wanneer baby’s niet in slaap kunnen vallen terwijl aan alle basisbehoeften is voldaan, hebben veel verbijsterde ouders positieve ervaringen met zogenaamde “witte ruis”. Het is een akoestisch slaapmiddel. Vooral ouders van babybedjes melden steeds vaker dat hun kinderen kunnen worden gekalmeerd door witte ruis en veel sneller in slaap kunnen vallen. Reden genoeg om deze methode eens nader te bekijken.
Wat is witte ruis en hoe helpt het?
Het menselijk gehoor gaat tijdens de slaap niet in slaapstand. Als er gevaar dreigt, hebben we een goed getraind alarmsysteem waarmee we bij het minste geluid wakker worden. Alle soorten geluiden hebben dit effect ook op baby’s.
In tegenstelling tot andere geluiden is witte ruis meestal te eentonig om storend te werken. Het wordt gedefinieerd als ruis met een constant spectrum van vermogensdichtheid in een bepaald frequentiebereik. Om het begrijpelijker te zeggen: het is een consistent sterke mengelmoes van alle mogelijke frequenties van hoorbare tonen. Het klinkt als het geluid van een radio die niet op een zenderfrequentie is afgestemd. Dit is echter anders met Gaussische witte ruis. Door de Gauss verdeling, ook wel de belcurve genoemd, wordt het waargenomen geluid (psycho-akoestiek) als schril ervaren.
Wetenschappelijke studies bewijzen de effectiviteit van witte ruis als hulpmiddel voor ontspanning en slaap. Maar als het gaat om de vraag hoe witte ruis werkt en waarom het nuttig is als slaap hulpmiddel, zijn er logische overwegingen. Door de permanente en constante geluiden zijn onze hersenen bezig met een prikkel die ze niet overweldigt. Het is gewoon druk genoeg om geen andere storende geluiden te horen. Het gehoor reageert ook: hoe luider de omgeving, hoe minder gevoelig het wordt voor individuele geluiden. Trapjes voor de kamerdeur, een deurbel of stemmen voor het huis worden bijvoorbeeld over elkaar heen gelegd – allemaal dingen die een baby kunnen storen bij het in slaap vallen of tijdens de slaapfase.
Slaaphulp om Slaapproblemen te Verminderen - White Noise Machine met Slaapmuziek voor een Goede Nachtrust - Wetenschappelijk Bewezen Slaaptherapie –...
ProMind, door vele verkozen als beste middel tegen slaapproblemen voor volwassenen en baby’s! Ga slaapproblemen tegen en heb weer een goede nachtrust met deze handige White Noise Machine. Deze slaaphulp maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde technologie, genaamd: White...
Slaaptrainer - Slaaphulp - Witte Ruis - Beter Slapen - Slaap Machine - Nachtrust - Slaapmuziek - Slapeloosheid - White...
ABS
White Noise Machine - Witte Ruis Apparaat met Huil Sensor - Slaaptrainer Kinderen - Baby Slaaphulp
Witte Ruis Apparaat met Huil Sensor - Slaaptrainer Kinderen - White Noise Machine - White Noise Baby - Sound Machine
S ’nachts opstaan voor je kleine lieveling wordt verleden tijd met Numsy's Pinguin! Maken jij en je partner ook altijd ruzie over wie op moet staan om de baby terug in slaap te...
Mivalo- White Noise- Witte Ruis- Slaapmuziek- Slaapproblemen- Slaaphulp- Baby- Nachtlampje-Rustgevende Geluiden- Origineel cadeau baby
Kunststof
White Noise Machine - Tinnitusmaskeerder - Slaaphulp met Baby Hartslag - Witte Ruis Apparaat
Slaaphulp Baby - Witte Ruis Machine - White Noise Baby - Slaaptrainer Kinderen - Baby Hartslag - Muziekdoosje Baby
Zou het geen wereld van verschil voor je maken als je kindje niet meer hoeft te huilen? Een nieuwe manier om slapeloosheid, slaapproblemen en gesnurk van partners tegen te gaan....
ChooChoo® Witte Ruis Apparaat - Met Slaapgeluiden - Sterrenprojector - Sterrenhemel - Slaaphulp
100 - 0 | Maakt geluid: Ja
Belang van ruis voor baby’s
Witte ruis heeft een kalmerend en ontspannend effect op het kleine lichaam, dat moeilijk in slaap valt. Er ontstaat een situatie waarin uw baby zich prettig kan voelen. Je moet hem niet vragen om de eerste maanden alleen en in volledige stilte te slapen. Met de witte ruis geef je hem een hulpmiddel dat hem zachtjes ondersteunt tijdens het slapen.
Witte ruis is momenteel erg populair bij ouders van zogenaamde babybedjes, die meestal buitensporig huilen en niet kunnen worden gekalmeerd. Ouders helpen zichzelf vaak met het draaien van het stofzuiger- of föhn geluid om een rustgevend effect te bereiken. Waar er geen fysieke oorzaken zijn, kan ontspanningsmuziek de baby niet helpen en de ouders bijna wanhopig zijn, wordt het succes van deze bedwelming op veel fora gerapporteerd. Het kalmeert het kind heel snel tijdens schreeuwende aanvallen of tijdens het slapen. Een reden zou kunnen zijn dat er prettige associaties worden opgeroepen. Voor een baby klinkt het geluid als iets heel bekends, waaraan het de meest aangename herinneringen heeft: de aangenaam warme weken in de baarmoeder met zijn gedempte geluid.
Geluiden in de baarmoeder
Vanaf ongeveer de 22e week kan een foetus geluiden horen. Dit zijn voornamelijk de geluiden die het lichaam van de moeder maakt: de bloedstroom, het kloppen van het hart of spijsverteringsgeluiden. Het volume ligt tussen de 50 en 80 decibel. Bij stemmen en geluiden van buitenaf wordt de transmissie door het vruchtwater en het moederlichaam gedempt, de zogenaamde impedantiesprong. De akoestische impedantie kenmerkt zich door een vermogensverlies van circa 70 decibel door de overgang van lucht naar vloeistof.
Na de geboorte komen de kleintjes in een omgeving die vaak wordt gekenmerkt door stilte – een onbekende situatie. Veel baby’s hebben aanpassingsproblemen, die dan vooral duidelijk zijn in hun slaapgedrag.
Hoewel ongeboren baby’s nog niet alle frequenties horen, ontdekken ze als baby veel bekende dingen in witte ruis. Voordat ze op deze wereld kwamen en hun gevoeligheid voor geluid toenam, werden natuurlijke geluiden voor baby’s geassocieerd met tevredenheid en bescherming. Het positieve effect van dit slaap hulpmiddel is dienovereenkomstig af te leiden.
Voors en tegens van witte ruis
Er is in principe geen gevaar bij het gebruik van witte ruis om uw baby te helpen slapen. Het is een zachte methode die achtergrondgeluid elimineert en zelfs zorgt voor een intensere diepe slaapfase. Mits je een paar veiligheidsinstructies in acht neemt, die we straks nog eens bekijken.
Je kunt je baby niet teveel in de watten leggen of hem er afhankelijk van maken – hoewel dit precies de angsten van veel ouders is. Het is natuurlijk belangrijk dat u andere redenen kunt uitsluiten als uw baby slaapproblemen heeft. Pijn, angst of lichamelijke gebreken kunnen niet worden genegeerd alleen omdat witte ruis lijkt te helpen. Met het nodige instinct en het besef dat dit slaapmiddel geen blijvende oplossing is voor je baby, kan de methode je door moeilijke weken heen helpen.
- Eenvoudig en praktisch slaaphulpmiddel
- Storende geluiden worden over elkaar heen gelegd
- Zachte begeleiding om te slapen
- Intensievere diepe slaapfase
- Wennen aan het slaapmiddel
- Andere redenen voor slapeloosheid kunnen onopgemerkt blijven
- Geen permanente oplossing
Toepassing van witte ruis
Voordat u dit zachte slaaphulpmiddel kunt gebruiken, dient u enkele basisregels in acht te nemen. De bron van het geluid mag niet te dicht bij uw baby zijn en mag niet te luid staan. Hier wordt 50 decibel aanbevolen. Ter vergelijking: 45 decibel komt overeen met een rustig appartement, 60 decibel komt overeen met een normaal gesprek. Je baby wil niet harder worden blootgesteld aan ultrasoon geluid dan de aanbevolen 50 decibel. Afhankelijk van de grootte van de kamer en het wandontwerp is het aan te raden hier ruim onder te blijven. Het wordt ook aanbevolen om het volume geleidelijk te verlagen. Dit kan handig zijn als u het later zonder slaap hulpmiddel doet.
U kunt vanaf de eerste week proberen om te zien of witte ruis uw baby helpt in slaap te vallen. Na zes maanden zou het mogelijk moeten zijn om de ondersteuning geleidelijk op te geven. Sommige ouders gebruiken de methode eigenlijk alleen om in slaap te vallen, anderen laten het geluid de hele nacht draaien. Je moet je afvragen hoeveel er in jouw geval echt nodig is.