Wanneer kruipen baby’s?

In de eerste maanden van het leven van een baby wachten ouders reikhalzend op elke stap. Een bijzonder belangrijke fase is de kruipleeftijd. Het gaat echter ook gepaard met enige onzekerheid over één vraag: wanneer kunnen baby’s kruipen? Als het kind in de buurt de wereld begint te verkennen terwijl hun eigen baby niet eens aan het kruipen is, zijn mama en papa al snel bang dat ze iets verkeerds hebben gedaan.

Eerst het goede nieuws: het is noch jouw schuld, noch een probleem als je baby laat leert kruipen. Sommige kinderen leren kruipen met 6 maanden, anderen met een jaar. Kruipen is een ingewikkelde aangelegenheid: de baby moet leren zijn armen en benen op het juiste moment te bewegen, rond te kijken naar obstakels en te vermijden dat hij op zijn buik of neus terechtkomt. Het kost tijd en oefening.

Hier vind je de antwoorden op alle belangrijke vragen: Wanneer beginnen baby’s te kruipen? Hoe leren baby’s kruipen? En wanneer kruipen baby’s uiterlijk?

Wat is er nodig om te leren kruipen?

Eerste op de eerste vraag: wanneer leren baby’s kruipen? Een kruipende baby heeft balans nodig, het vermogen om armen en benen en spieren te coördineren. Maar maak je geen zorgen: je baby leert dit allemaal vanzelf in de verschillende ontwikkelingsfasen.
De baby begint met spiertraining in de baarmoeder van de moeder. Ongeveer zes tot acht weken na de geboorte probeert de baby zijn hoofdje op te tillen. Deze stap is om twee redenen nodig om te leren kruipen: Ten eerste bouwt de baby de nek- en rugspieren op; en ten tweede kan het nu vooruit kijken.

In de eerste paar maanden van zijn leven zwaait de baby met zijn armen, benen en handen. Tegen de derde maand of zo, verandert het in gerichte bewegingen. Nu is het tijd om weer spieren op te bouwen. De baby is tenslotte nieuwsgierig en wil meer van de wereld zien. Voordat de baby kruipt, leert hij push-ups en rotaties van de buik naar de rug. De eerste onafhankelijke voortbeweging is vaak het zegel. Het bovenlichaam blijft op de grond en wordt door de benen naar voren geduwd. Nu is het nog maar een korte weg van zeehonden naar kruipen. U kunt dit stimuleren door uw baby veel bewegingsvrijheid te geven.

Als de baby dit allemaal geleerd heeft, gaat hij rond de achtste maand voor het eerst zelfstandig rechtop zitten. Dit wordt gevolgd door de laatste grote oefening: de viervoeterhouding van de baby: hij blijft op handen en voeten maar is nog niet sterk genoeg om vooruit te komen. In plaats daarvan zwaaien veel kinderen heen en weer. Zo bouwen ze de laatste ontbrekende spieren op en verbeteren ze hun balans. In de tiende maand kruipen veel baby’s alleen.

Kun je kruipen aanmoedigen?

Alle ouders willen hun kind ondersteunen. Het is daarom belangrijk om de baby te willen leren kruipen. Het is dus niet meer dan normaal als je het kruipen met je baby wilt oefenen. Studies hebben echter aangetoond dat het vermogen om te kruipen voornamelijk genetisch bepaald is. Je kunt je baby laten kruipen, maar ze zullen het beste weten wanneer het tijd is om ze eerst te proberen. Het kan worden beïnvloed door oudere broers en zussen, maar zeker niet door trainingsplannen.

Maar er is nog steeds iets dat u kunt doen om uw baby te helpen kruipen. Geef hem de ruimte om zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en bewegingsdrang uit te leven. Je kunt je baby helpen om te leren kruipen door hem vanaf de geboorte vaker op een speelkleed te leggen dan in een wip of babyzitje. Je baby heeft ook motivatie nodig om te leren kruipen. De beste reden is nieuwsgierigheid. Breng uw baby dus zo vaak mogelijk in nieuwe situaties. Dit kunnen bezoekjes zijn aan het park, aan de speeltuin of aan oma en opa.

De eerste zwemoefeningen van de baby kunnen hem ook helpen kruipen. Hier leert het een nieuwe omgeving kennen en traint het nieuwe spiergroepen.

Als uw baby de viervoethouding probeert te bereiken, maar het nog niet kan, pak dan voorzichtig zijn bekken vast, til hem op en wieg hem zachtjes. Dit geeft je baby een idee van de gewichtsverandering. Als je denkt dat je baby voldoende spieren en coördinatie heeft, kun je speelgoed net buiten hun bereik plaatsen of langzaam een ​​kleurrijke bal wegrollen. Dit kan uw baby frustreren, vooral in het begin. Troost ze en probeer het later opnieuw om uw baby aan het kruipen te krijgen. Zodra de eerste meters zijn gekropen, kan uw baby oefenen met kruipen op verschillende ondergronden of zelfs kruipen door kleine gangen gemaakt van stoffen tunnels en speelgoed. U mag het plezier ervan echter nooit verliezen. Geef jullie allebei regelmatige rusttijden en bied je kruipende baby het gevoel van geborgenheid en geborgenheid.

Waarom is kruipen belangrijk voor een baby?

Naast de vraag wanneer baby’s leren kruipen, is er ook de vraag waarom ze dit doen of zouden moeten doen. De belangrijkste reden is dat je kruipende kind eindelijk de wereld om zich heen op eigen gelegenheid wil verkennen. Hij wil zijn eigen speelgoed pakken, voorwerpen van de tafel trekken en je volgen. Dus als je baby eenmaal leert kruipen, kun je een heel nieuw gevoel van geluk in hem ontdekken.

Bovendien bevordert kruipen zijn coördinatie. Omdat kruipen niet zo eenvoudig is. Ten slotte moet de linkerarm tegelijk met het rechterbeen worden bewogen. En dan de rechterarm samen met het linkerbeen. Vaak zijn de beentjes in het begin sneller dan de armen en valt de baby op zijn neus. Maar als deze ingewikkelde taak eenmaal onder de knie is, kan de baby zijn lichaam veel beter beheersen.

Tegelijkertijd worden de spieren en het evenwichtsgevoel verder getraind. En last but not least neemt de motivatie van de baby om te leren lopen toe. Want als de baby eenmaal aan tafel zit, wil hij natuurlijk ook opstaan ​​en naar de koffiemok grijpen die mama zo lekker vindt.

Als baby’s kruipen overslaan

Elke achtste baby slaat het kruipen over en begint meteen te lopen. Daarom moet u zich niet alleen concentreren op het helpen van uw baby bij het kruipen. Je baby wil niet kruipen? Dan willen ze misschien gaan zitten, zich omdraaien of zichzelf overeind trekken. Al deze dingen bevorderen ook zijn ontwikkeling.

Wanneer kruipen kinderen? Deze vraag is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van uw baby, maar ook voor uw veiligheid. Ongeacht of uw baby leert kruipen of niet, u moet het appartement baby veilig maken vanaf de zesde maand. Sommige kinderen trekken zich onverwachts op aan een kast en beginnen te rennen.

Als u besluit wat er moet worden opgevuld, vergrendeld en opgeborgen, helpt het als u zich in uw baby voelt. Welk van uw gedragingen zou het kunnen imiteren en waar komt het vandaan? Vaak helpt het ook om de woonkamer vanop handen en voeten te bekijken.

De baby kruipt niet – wat te doen?

Uw kind kruipt niet, ook al is het tien maanden of ouder? Maak je geen zorgen, dat is prima. Bovenstaande tijden zijn pure gemiddelden, waar veel kinderen flink van afwijken. Dit geldt vooral voor te vroeg geboren baby’s. Maak je geen zorgen, je baby leert ook kruipen. Wanneer precies de tijd komt, is van ondergeschikt belang.

Het maakt niet uit hoe ver andere kinderen van dezelfde leeftijd zijn. Concentreer u op uw kind. Toont het interesse in zijn omgeving? Houdt het van spelen? Is het aan het lachen? Geweldig! Dan zijn andere dingen voor hem belangrijker dan leren kruipen.

Een bezoek aan de kinderarts is meestal alleen nodig als hij de wereld om hem heen negeert, pijn lijkt te hebben of geen gewicht op een arm of been legt. Maar zelfs hier kunnen we u alleen richtlijnen geven. Als u zich zorgen maakt, is het beter om medisch advies in te winnen. Ook hier kan een osteopaat hulp bieden om eventuele blokkades op te lossen.

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart