Reistips met baby aan boord

Vroeg of laat komt de tijd om je kleintje mee op pad te nemen. Hier leest u hoe u kalm kunt blijven tijdens het rijden met uw baby

Je bent een mama in beweging, dus je wilt je baby natuurlijk veilig en gelukkig (en idealiter slapend) houden terwijl je in de auto zit. Goed nieuws: je kunt haar in een mum van tijd vastmaken en klaar voor vertrek krijgen met deze reistips voor roadtrippen met baby’s. Hier leest u hoe u een vlotte rit kunt maken:

Reistips voor het rijden met een baby

Pak in voor speeltijd. Als je baby de neiging heeft om een ​​(hoorbare) ongelukkige passagier te zijn (of je reisschema is zo ingesteld dat je onderweg bent als ze klaarwakker is), is het tijd voor plan A: afleiding!
Elke keer dat je met je baby gaat rijden, zorg er dan voor dat je wat van haar favoriete muziek en speelgoed meeneemt in haar babytas. Of je kunt haar ook verrassen met nieuw speelgoed – de nieuwigheid zal je wat extra tijd opleveren.
Blijf op je stoel. Is uw baby een fopspeen fan? Probeer deze autoveiligheidsoplossing voor jullie allebei – neem een ​​ketting die haar binky aan haar shirt of autostoelriem vastmaakt. Dat maakt autorijden met een baby gemakkelijker (en veiliger), omdat je jezelf niet los hoeft te maken en onder de stoelen hoeft te duiken elke keer dat ze haar speen laat vallen.
Maak alles vast. Je wilt niet op de rem trappen om om de paar blokken een gevallen speelgoed op te pakken. Gebruik een ketting of een set plastic schakels om wat speelgoed aan de stoel te bevestigen, zodat ze zich constant vermaakt (en er dus niets op de grond valt om te huilen). Je kunt ook een lichtgewicht, onbreekbare spiegel aan de stoel voor haar bevestigen – zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt, houden baby’s van kijkglas.
Wissel af. Als er nog een volwassene aan boord is, zet u om de beurt achter het stuur – de een rijdt, de ander vermaakt de troepen. Deze reisactiviteiten zijn geweldige games voor onderweg.
Laat het rusten. Maak een pitstop als het etenstijd is. Je verliest misschien een paar minuten, maar het is veel gemakkelijker dan eten en rijden met een baby. Dat is een rommelige, gecompliceerde zaak, en het is niet al te veilig om met flessen, potten en lepels te jongleren terwijl je over de snelweg raast.
Neem badkamerpauzes. Maak gebruik van de ruststop aankleedtafels om uw baby uit haar luier te halen voordat u weer op pad gaat. En als je met een baby reist, wil je ook beter reizen met een aankleedkussen. Het is een must-have voor het bedekken van die twijfelachtig schone openbare verschoontafels.
Ga op pad als je baby suf word. Heb je een baby die de neiging heeft om suffig te worden of zelfs in slaap te vallen in haar autostoeltje? Het kan helpen om korte intervallen te rijden als ze slaperig is. Vermijd gewoon om haar gedurende langere tijd in haar autostoeltje te laten slapen, aangezien langer dutten in een stoel gepaard gaat met een verhoogd risico op wiegendood (SIDS), vooral bij jongere baby’s jonger dan 6 maanden. Als ze toch in slaap valt terwijl je achter het stuur zit, controleer haar dan regelmatig en zorg ervoor dat je haar zo snel mogelijk uit het autostoeltje haalt naar een veiligere slaapplek.

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart