De veiligheid van kinderen in huis

De veiligheid van kinderen is een topprioriteit voor ouders. De nakomelingen moeten gezond en blessurevrij opgroeien. Een kindveilig huis maakt hier een groot deel van uit. Statistieken tonen aan dat het merendeel van alle ongevallen met kinderen thuis plaatsvindt. De veiligheid van kinderen speelt vanaf de eerste dag thuis een rol. We laten u zien welke op uw leeftijd afgestemde maatregelen u kunt nemen.

Bekijk de wereld door de ogen van kinderen

In elk huishouden schuilen bronnen van gevaar voor kinderen. Omdat het voor volwassenen normaal is geworden, is elk object nieuw voor kinderen – en daarom bijzonder interessant. De voor de hand liggende oorzaken van ongevallen, zoals scherpe en puntige voorwerpen, open ramen of vrij toegankelijke stopcontacten, worden meestal snel geïdentificeerd. Ze kunnen worden geëlimineerd met eenvoudige trucs of tools. Wat het verschil maakt voor de veiligheid van uw kind, zijn de verborgen gevaren.
Het kunnen kleine dingen zijn die wij volwassenen niet eens als potentieel gevaarlijk classificeren. Op de kabel van een vloerlamp komen bijvoorbeeld zogenaamde ftalaten (weekmakers in kunststoffen) voor. Zolang het maar licht geeft – geen groot probleem.

De situatie is echter anders met een baby die aan de kabel sabbelt op weg door het appartement. Zelfs de kabel zelf, die bijna vergeten is onder de bank, kan gevaarlijk zijn voor een kind als hij om zijn nek komt.

Als u meer wilt weten over de mogelijke bronnen van gevaar in uw appartement, moet u op handen en voeten een rondleiding door alle kamers maken. Met nieuwsgierige kinderogen ontdek je interessante dingen die voor jou als volwassene aan de alarmbel gaan. Op deze manier krijgt u een goed overzicht van waar mogelijke beveiligingsgaten zich verbergen.

Maak het huis veilig voor kleine baby’s

Zodra uw baby bij u intrekt, heeft hij speciale bescherming nodig. Het behoeft geen betoog dat het beestje opgroeit in een gezonde omgeving en, indien mogelijk, zonder blootstelling aan sigarettenrook of lawaai. Huisstof, mijtplaag op bekleding of schimmelgroei op de muren kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit komt meestal bijzonder snel naar voren bij de nakomelingen. Zorg daarom voor voldoende reiniging en regelmatige ventilatie. Bij problemen, vooral met schimmel, is een specialist het juiste aanspreekpunt.

Aangezien uw kind de eerste paar maanden van zijn leven liggend zal doorbrengen, dient u de locatie van de wieg en het bed zorgvuldig te kiezen. Direct zonlicht is net zo slecht als constante tocht.

Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat uw kind niet kan vallen, waar u het ook neerzet. Baby’s kondigen vaak niet de eerste draai aan hun zij of buik aan. Meestal is het de onopgemerkte seconde waarin je kleintje plotseling van de bank rolt.

In de eerste levensmaanden zijn veiligheidsmaatregelen vooral gericht op de gebieden waar u uw kind neerzet. Kleine voorwerpen die kunnen worden ingeslikt, moeten uit de buurt worden gehouden. Er mogen ook geen dingen binnen handbereik zijn die uw baby bij toenemende activiteit over zijn gezicht zou kunnen trekken. Bij bijvoorbeeld dikke dekens of tassen is de kans op verstikking groter. Ook kleine trainingen met de baby verhogen de veiligheid in dit opzicht. Als het al vastgrijpt, bedek je zijn gezicht met een spuugdoek en moedig je hem aan om de doek zelf weg te trekken.

Maak het appartement veilig voor kleine kinderen

Kleine kinderen zijn onderzoekers en ontdekkers. Ze proberen zichzelf en alles om hen heen elke dag uit. En stoppen eigenlijk alles in hun mond. De wetenschap noemt dit de “orale fase”. Baby’s gebruiken hun handen, tong en lippen om het sensorische orgaan te gebruiken dat tot nu toe het beste heeft gewerkt. De orale fase neemt een hoge vlucht tot aan de achtste levensmaand. Maar ook daarna, met veel kinderen, belandt in eerste instantie alles in hun mond. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling en versterkt ook het immuunsysteem. Maar het zou geen gevaar moeten zijn. Zodra een kind kan kruipen, kan het gericht naar objecten van verlangen bewegen. Alles wat te klein of ongeschikt is voor orale verkenning, moet onmiddellijk worden opgeborgen.

Als een kind zichzelf kan optrekken, neemt het risicopotentieel weer toe. Kinderbeveiligingen zoals randbescherming, hoekbescherming of stoffering kunnen een val vanuit een onveilige positie voorkomen. Meubels die door het kind kunnen omvallen, kunnen worden vastgezet met behulp van kleine hulpmiddelen zoals een kantelbeveiliging. Het kinderslot op een kast zorgt ervoor dat de inhoud niet toegankelijk is voor de kleine ontdekkingsreiziger. Uiterlijk wanneer het kind in beweging is, zijn kinderbeveiligingen op trappen belangrijk.

 

Kinderslot-Rode zeer krachtige 3M Tape-Baby en Kinderveiligheid-Veilig en Makkelijk-Lade slot-Kastenslot-Kinder beveiliging-Deur slot-Kast slot-Koelkast slot-Kinderslot kastjes- Babyslot -Kinder veiligheidsslot-Zwart

12,49 out of stock
Laatste update was op: oktober 25, 2023 6:07 pm

Een zelfklevende hoge kwaliteit kinderslot waar geen boren, schroeven of extra materiaal voor nodig is. Dit kinderslot sluit je eigendommen heel eenvoudig af en zorgt ervoor dat je kleine kinderen en baby's niet meer bij je spullen kunnen komen. Ze kunnen zichzelf geen pijn meer doen en je...

KD Kinderslot Roze/Wit 15 STUKS - kinderslot kastjes - kinder beveiliging - mini slot - kinder slotjes - kinder veiligheid...

11,95 out of stock
Laatste update was op: oktober 25, 2023 6:07 pm

» Kleur: ROZE WIT
» Materiaal: Duurzaam kwalitatief plastic
» Geschikt voor: Kinderen, Honden/Katten
» Hoeveel: 15 stuks
Bescherm je kind tegen de gevaren van spullen die niet voor ze bestemd zijn, of erger, tegen chemische schoonmaakmiddelen in je huis, die gemakkelijk toegankelijk...

Stootrand foam - rand beschermer - rand bescherming - tafelbeschermer - kids/kinder safety - baby safety - veiligheid - tafelhoek...

14,95 out of stock
Laatste update was op: oktober 25, 2023 6:07 pm

Zacht, Flexibel en beschermend! Dat is deze stootrand! U beschermt uw kind tegen tafelbladen, tafels, kasten, trappen en andere scherpe hoeken. Het is al vervelend genoeg als u kind tegen de tafel aanloopt en hier ook nog een dikke bult of een wond aan over houdt maar dit gebeurt niet...

Dieren Deurstopper Kinderen - Baby Deurstop - Kinder Veiligheids Stop Deur - Tocht Stop - Kinder speelgoed - Door stop...

6,95 in stock
Laatste update was op: oktober 25, 2023 6:07 pm

11 x 11 x 1 cm (lxbxh) | Foam

Baby Veiligheid 4 Sloten + 1 Magneet Sleutel - INCLUSIEF 4 HOEKBESCHERMERS!! - Kinderveiligheid Slot - Kast en Lade Beveiliging...

29,00 out of stock
Laatste update was op: oktober 25, 2023 6:07 pm

Bij VWR Trading willen wij uw huis veiliger maken met onze kasten en laden beveiliging voor uw baby of peuter. Met deze set van 4 magneetsloten kunt u uw kastjes en lades thuis effectief beveiligen, maar ook als beveiliging tijdens de rit in uw caravan. Dit goedwerkende veiligheid magneten...

 

Alles op kinderhoogte wissen of beveiligen

Afhankelijk van de leeftijd en het bereik van uw nakomelingen, moet u een veilige omgeving creëren waarin ze zich vrij kunnen bewegen. Let op het bereik van zijn armen, die tot in de kleinste hoekjes of zelfs achter een kast kunnen reiken. Zodra je kindje opstaat, neemt het bereik automatisch toe. Planken, ladekasten of salontafels zijn dan gemakkelijk toegankelijk. U kunt het beste voor de eerste keer rijden als deze gebieden vrij zijn van voorwerpen die uw kind niet mag krijgen. Ze zijn natuurlijk des te blijer met kindvriendelijke dingen die ze kunnen ontdekken.

Laden die volwassenen de hele tijd openen en sluiten, zijn vooral na een bepaald punt interessant. Je kunt niet zien wat erachter zit. Maar je wilt het echt weten. Met ladesloten kom je niet meer terug uit het toilet en wordt de inhoud niet over de hele vloer verspreid. Kastzekeringen, die op kinderhoogte alle mysterieuze deuren gesloten houden, zijn net zo praktisch.

Elimineer bronnen van gevaar

Door het hele huis zijn bronnen van gevaar te vinden die met het juiste gereedschap kunnen worden geëlimineerd. Zo zorgen stopcontactzekeringen ervoor dat uw kind niets in de gaatjes van de stroombronnen kan steken. U kunt beschermroosters aan trappen bevestigen om de toegang te beperken. Raamsloten worden aanbevolen, zodat uw kind niet alleen een raam kan openen. Bestaande ramen kunnen ermee worden uitgerust, maar het kan ook in nieuwere worden geïntegreerd.
Het kleine tapijt op het laminaat kan een glijbaan worden voor uw kind. Als u dergelijke voorwerpen niet wilt verwijderen, kunnen ze worden vastgezet met antislipmatten. Struikelblokken zoals kabels of hoge tapijten kun je een tijdje wegnemen.

Medicijnen, wasmiddelen en andere vloeistoffen zijn altijd gevaarlijk voor kinderen. Bewaar ze daarom veilig in een kast met slot of op een hoogte die hoog genoeg is waar uw kind niet bij kan.

Ook de manier van bewaren is belangrijk: u mag vloeistoffen nooit in een andere container bewaren dan waarvoor ze bedoeld zijn, zodat ze niet door elkaar kunnen worden gehaald. Het gedestilleerde water dat je bijvoorbeeld gebruikt om te strijken, past niet in een standaard drankfles.

Deze algemene aanbevelingen zijn van toepassing op alle delen van uw huis of appartement. Naast deze gevarenbronnen is er in elke afzonderlijke ruimte nog een ander ongevalspotentieel te vinden.

Veiligheid in de kinderkamer

De inrichting van de kinderkamer is in ieder geval een grotere zaak waar ouders zich vanaf nul aan zullen wijden. Het zou daarom geen probleem moeten zijn om op de juiste kindersloten te letten. Baby- en kindermeubilair zoals bedden, commode en kleerkasten kunnen worden geselecteerd volgens de huidige veiligheidsaanbevelingen (vrij van schadelijke stoffen, CE markering, enz.) En zijn daarom inherent geschikt voor kinderen.

Speelgoed en elektrische apparaten die u voor de kinderkamer koopt, moeten ook veilig zijn. Plaats ze volgens de relevante aanbevelingen: minimale afstand voor babyfoons, vermijd indien mogelijk lange kabels voor lampen, warmtestralers op voldoende afstand van brandbare materialen. Lange lichtkettingen of bed luifels vormen een gevaar voor wurging. Alle textiel in de kinderkamer hoort in de wasmachine of moet regelmatig goed worden schoongemaakt. Dit voorkomt voornamelijk mijt vervuiling. Als het donker is, kunt u het uw peuter gemakkelijker maken om zijn weg te vinden in de kinderkamer met een geschikt nachtlampje.

Beveiliging in de woonkamer

Niet alleen de kinderen in de woonkamer, maar ook de volwassenen. En zo ziet het er meestal uit: grote technische apparaten, meubels en talloze accessoires zijn hier te vinden. Zodra er een kind in huis is, moet u alle toegankelijke gebieden vrijmaken. Dit voorkomt niet alleen ongelukken, maar beschermt ook uw eigendommen. Bij twijfel kunt u grote elektrische apparaten zoals televisies, boxen of stereo-installaties afschermen met een beschermrooster. Het is ook raadzaam om het te beveiligen tegen kantelen. Dit geldt ook voor meubels en hoge planten. Als je een open haard hebt, is een beschermrooster eromheen ook geschikt zodat het kind ver genoeg weg blijft van de hitte.

Apparaten zoals mobiele telefoons, tablets of mp3-spelers moeten over het algemeen buiten bereik zijn. Ook gebruiksvoorwerpen zoals kopjes, borden en glazen worden slecht op handhoogte bewaard. Aan de eettafel zorgen rand- en hoekbescherming ervoor dat je kindje bij een aanrijding niet gewond raakt. Zodra ze aan tafel eten, maakt een kantelvaste kinderstoel deel uit van het meubilair.

Een extra ouderlijk toezicht kan zijn om eenvoudig de aandacht van uw kleintje in een bepaalde richting te trekken. Nieuwsgierigheid moet immers op de een of andere manier worden bevredigd. Als het een speelhoek in de woonkamer krijgt, moet dit de focus van zijn interesse zijn. Aantrekkelijk speelgoed en ook robuuste huishoudelijke artikelen zijn hiervoor ideaal. U moet uw kind helemaal gelukkig maken als u hem een ​​eigen la of een eigen kast geeft zonder kinderbeveiliging, waarin hij ongehinderd kan spelen.

Veiligheid in de keuken

Ook in de keuken is de “persoonlijke box” ideaal. Vaak zijn twee mengkommen en een menglepel voldoende en zijn de kleintjes uren bezig. De drang om te ontdekken is voorlopig in ieder geval bevredigd. In dit opzicht biedt de keuken een bijzonder groot aantal gevarenbronnen voor de kleintjes, die ze nog niet goed kunnen inschatten.
Het is hun niet duidelijk dat wat er zo lekker in de pot bubbelt en sist, erge brandwonden kan veroorzaken. Ook scherpe en puntige voorwerpen komen in grote aantallen voor. Ouderlijk toezicht wordt aanbevolen voor het fornuis, de oven, lades en kasten. Als kwetsbare borden binnen het bereik van kinderen worden bewaard, kan dit vroeg of laat schade veroorzaken. U dient keukenapparatuur en hun snoeren zo ver mogelijk weg op het werkblad te plaatsen. Je kind trok te snel aan het snoer en daarmee aan de waterkoker.

Afwasmiddelen staan ​​traditioneel onder de gootsteen en zijn daarom gemakkelijk toegankelijk als je de kast niet afsluit met een deurslot voor kinderen. U kunt ze ook op een andere plaats bewaren, die niet toegankelijk is voor kinderen.

Het is heel fijn voor het kind als je ze ziet koken en ze dan ook laat meedoen. Maar in de keuken is de grootst mogelijke voorzichtigheid geboden.

Badkamer veiligheid

Er zijn net zoveel vloeistoffen in de badkamer die bij inslikken of in de ogen gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. Was- en schoonmaakmiddelen zijn inbegrepen. Bewaar ook cosmetica die u dagelijks kunt gebruiken in een passende hoeveelheid. Een spray uit een blikje haarlak of deodorant kan snel in het gezicht komen als onveilige kinderhanden ermee spelen.

Let op de veiligheid in de badkamer en tijdens het baden
Kindersloten voor de diepe lades, kasten en het toilet worden aanbevolen. Ongebruikte apparaten zoals haardrogers, scheerapparaten of stijltangen moeten worden losgekoppeld van de stroom en ergens worden opgeborgen, zodat uw kind ze niet per ongeluk kan gebruiken of verstrikt kan raken in de kabels. Vijlen, scharen en andere scherpe voorwerpen moeten ook op een veilige plaats worden bewaard. Ook in de badkamer is stopcontactbescherming dubbel zinvol: het blokkeert de toegang van uw kind en beschermt ook vocht.

Als kleine gebruiker is het voor kinderen gemakkelijker in de douche en in het bad als er een antislipmat op de vloer ligt. Het geeft de kleine voetjes een stabiele ondersteuning. In de badkuip zitten de kranen vaak in de weg als er kleine boefjes rond spetteren. Dit is waar een passend beschermingsmiddel eenvoudig over wordt geschoven en hobbels verzacht. Wees voorzichtig, vooral met de temperatuur van het water. Omdat een snelle draai aan de kraan terwijl de kraan loopt, het water te heet kan worden, moet je extra goed opletten als de kinderen bezig zijn met wassen.

Maak kinderen bewust van gevaren

Gelukkig zijn kinderen niet alleen buitengewoon nieuwsgierig, maar ook in staat om te leren. Als ze zich nog niet bewust zijn van de gevaren in het huishouden, kunnen ze van ons volwassenen leren. Het is belangrijk om consequent aan te tonen hoe u er correct mee omgaat. Zo nu en dan moet je niet alleen dingen doen, maar ook beschrijven waarom je iets op een bepaalde manier doet en niet anders.

Kinderen moeten tegen bepaalde dingen worden beschermd
In de volgende stap zouden kinderen ook de kans moeten krijgen om het zelf te proberen – inclusief mislukking. Snijden met een scherp keukenmes is misschien niet het beste idee voor de eerste levensjaren. Kinderen hoeven niet per se op een pijnlijke manier te ervaren wat heet water betekent. Maar goed traplopen of deuren sluiten zonder jezelf te bezeren, zou al vroeg op de agenda moeten staan.

Zorg ervoor dat u uw kind niet overweldigt. Op de leeftijd afgestemde promotie is het toverwoord. Het is vooral belangrijk om goede motorische vaardigheden te ontwikkelen, die uw kind effectief tegen veel ongelukken beschermen. Daarom moet het mogelijk zijn om zoveel mogelijk te bewegen – binnen een veilig kader.

Het besef dat een situatie als gevaarlijk wordt gezien, ontwikkelt zich bij kinderen rond de leeftijd van vier jaar. Maar dan kunnen ze dergelijke situaties nog niet voorkomen. Het duurt vele jaren om uw kind bewust te maken van gevaren. Hierbij is vooral het uithoudingsvermogen van de ouders belangrijk!

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart