De 10 beste babyzitjes

We hebben babyzitjes vergeleken en de veiligste modellen geselecteerd. Als hulpmiddel bij het nemen van beslissingen: bestsellers & aanbiedingen voor babyzitjes.

Veiligheid, ergonomie, bediening en vervuilende inhoud: deze criteria zijn belangrijk voor een babyzitje, zodat uw baby veilig in de auto kan worden vervoerd. Dat is de reden waarom dit ook de belangrijkste criteria zijn waarmee men de testwinnaars voor baby- en kinderzitjes selecteert. De meeste modellen zijn ook voorzien van een draagbeugel en kunnen daardoor gemakkelijk uit de auto gehaald worden zonder dat het kind uit het babyzitje gehaald hoeft te worden.

Een probleem is echter dat het aantal verschillende modellen en merken inmiddels enorm is. Daarom doen ouders er goed aan om vóór het kopen meer te weten te komen over testresultaten van onafhankelijke organisaties, om zo het beste babyzitje voor hun kind te kunnen kiezen.

Bij Preggie vindt u de belangrijkste aankoopcriteria en een selectie babyzitjes die goed zijn beoordeeld – evenals andere modellen die bijzonder populair zijn bij ouders.

Checklist voor babyautostoeltjes

  • Maat: Kinderzitjes en / of babyzitjes van de “normgroep 0” of “normgroep 0+” moeten voldoen aan de ECE R44-04 norm, of de nieuwere testnorm “i-Size” – die alleen als reboarders mogen worden aangeboden tot de leeftijd van 15 maanden . Normgroep 0+ is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot circa 13 kg, wat doorgaans overeenkomt met een leeftijd tot 15 maanden. De nieuwere i-size standaard onderscheidt zich naar lichaamsgrootte. “Phase 1” -modellen zijn geschikt voor baby’s van 40 cm tot maximaal 105 cm.
  • Reboarder: Een achterwaarts gerichte stoel beschermt de nekspieren nog beter bij een ongeval.
  • Testwinnaar: een babyzitje wordt als veilig beschouwd als het de crashtests van de jaarlijkse Internationale tests doorstaat. Alle modellen zijn ook getest op vervuiling, ergonomie en bediening.

 

Safety 1st Ever Safe Plus autostoel - Full Black

75,00 89,99 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 9 - 36 kg | (groep 1-2-3) | Geen personage | Geen slaapstanden Jouw kindje vanaf 9 maanden tot ongeveer 10 jaar vervoeren in 1 autostoeltje. Dat kan, met de Ever Safe 1/2/3 autostoel van Safety 1st. Je kan het autostoeltje vanaf ongeveer 9 maanden tot 18 kg gebruiken in combinatie met het harnassysteem. Daarna kan je de stoel eenvoudig omzetten naar een 2/3 autostoel en zal je kindje vast gezet worden in de autogordel. De hoofdsteun is in 6 verschillende hoogtes te verstellen. De Safety1st Eversafe Plus autostoel heeft een comfortabel verkleinkussentje waardoor je kindje nog beter in de autostoel zit.

MC RODIFIX AirProtect autostoel - authentic black

129,00 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Met slaapstanden De kinderautostoel RodiFix AirProtect is geschikt voor kinderen vanaf 3,5 jaar tot circa 12 jaar of met een maximaal gewicht van 36 kg. De hoofdsteun heeft meerdere hoogtestanden en de zijsteunen kan je in de breedte verstellen. Kantel de kinderautostoel in de slaapstand zodat je kind prettig kan rusten in de auto. Maxi-Cosi raadt af om enkel een zitverhoger zonder rugleuning te gebruiken, omdat deze geen zijwaartse hoofdbescherming biedt.

Maxi Cosi Titan Autostoel - Basic Black

179,99 249,99 in stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 9 - 36 kg | (groep 1-2-3) | Met slaapstanden Een kind in ontwikkeling groeit overal razendsnel uit. Bij Maxi-Cosi hebben we daar iets op bedacht: een autostoeltje voor meerdere leeftijden. De Maxi-Cosi Titan is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, peuters én kinderen tot 12 jaar. Een autostoel groep 1-2/3 ineen. Je gebruikt de Titan eerst als peuterautostoeltje (groep 1) met het vijfpunts-gordelsysteem. Daarna is de Titan net zo eenvoudig te bevestigen met een gewone driepunts-gordel voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar (groep 2/3).

Maxi Cosi Rock Autostoel - Essential Black

149,00 199,00 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 13 kg | Geen slaapstanden De Maxi-Cosi Rock biedt uitstekende veiligheidsprestaties en voldoet aan de nieuwste i-Size wetgeving (R129) voor autostoeltjes. Te gebruiken in combinatie met de FamilyFix. Het autostoeltje wordt geleverd met een comfortabel verkleinkussentje voor pasgeborenen zodat je baby veilig en prettiger in het autostoeltje ligt. Voor extra veiligheid bij een zijdelingse botsing zijn de zijvleugels aan de bovenkant voorzien van impact absorberend materiaal. Voor optimale veiligheid adviseren wij om de Rock te gebruiken in combinatie met de FamilyFix One i-Size base. Dit is een handig ISOFIX Click & Go-systeem. In Mei 2018 is de Rock door de Consumentenbond benoemd als ‘Beste Koop’ in de categorie groep 0+ i-Size baby autostoeltjes.

Xadventure Quickfix Autostoel - 360 Graden Draaibaar - Grijs

109,95 199,00 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 9 - 36 kg | (groep 1-2-3) | Geen personage | Met slaapstanden De X-Adventure Quickfix autostoel groeit met je kindje mee en is al te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 12 jaar! De Quickfix autostoel kan 360° draaien! Zo hoef je je niet meer in moeilijke bochten te wringen om je kindje comfortabel in het autozitje te zetten. Hij draait namelijk eenvoudig naar je toe! Gemakkelijk en comfortabel voor ouder en kind.

Safety 1st Road Safe Autostoel - Full Zwart

59,99 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 15 - 36 kg | (groep 2 en 3) | Geen slaapstanden Dit lichte en eenvoudig te installeren kinderautostoeltje van Safety 1st met extra zijdelingse bescherming past in nagenoeg iedere auto. Dankzij de in hoogte verstelbare rugsteun zit de 3-punts autogordel altijd perfect om de veiligheid en het comfort te garanderen. Omdat het stoeltje licht van gewicht is, kan het gemakkelijk worden overgeplaatst van de ene naar de andere auto. De bekleding is eenvoudig te verwijderen en is wasbaar. Dit Safety 1st autostoeltje is goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04. Het stoeltje is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar of 15 tot 36 kg.

Maxi-Cosi Pearl Autostoel - Authentic Black

129,00 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 9 - 18 kg | (groep 1) | Met slaapstanden De peuter autostoel Maxi-Cosi Pearl is de logische vervolg-autostoel op de Pebble baby autostoel, wanneer je een FamiliyFix base (ISOFIX) gebruikt. De Maxi-Cosi Pearl autostoel past namelijk uitsluitend in combinatie met de FamilyFix base in de auto. Deze stijlvolle autostoel heeft alles wat je nodig hebt om veilig en comfortabel op reis te gaan: de complete zijdelingse hoofdbescherming, het innovatieve ‘easy out’ openstaande gordelsysteem, het ultieme zitcomfort met 5 relaxstanden en het gelijktijdig verstellen aan de voorzijde van de hoofdsteun en gordels.

Maxi Cosi Rodi SPS Autostoel - Dark Slate Black

78,99 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 15 - 36 kg | (groep 2 en 3) | Geen slaapstanden De kinderautostoel Rodi SPS van Maxi-Cosi geeft je kind alle bescherming en groeit met je kind mee. De brede zitting, de in hoogte verstelbare rugleuning en de hoofdsteun zorgen voor nog meer comfort voor je kind. De rug- en hoofdsteun kan je zowel in de lengte als in de breedte aanpassen aan de groeiontwikkeling van je kind. Het Side Protection System(SPS) van Maxi-Cosi zorgt ervoor dat je kind extra beschermd is tegen aanrijdingen vanaf de zijkant. De lichtgewicht Rodi SPS installeer je eenvoudig en snel met een 3-puntsautogordel en dankzij de speciale gordelhaken verloopt de autogordel optimaal.

Safety 1st Road safe Autostoel - Hot Grey

55,05 59,99 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 15 - 36 kg | (groep 2 en 3) | Geen slaapstanden De Roadsafe autostoel van Safety 1st is een groep 2/3 autostoel (15-36 kg). Deze Safety 1st autostoel groeit mee met je kind dankzij de in 6 hoogtes verstelbare hoofdsteun. De rugleuning is verstelbaar in zitstand en een comfortabel ligstand.

Titaniumbaby Vidar Autostoeltje - Groep 2/3 - Zwart

49,99 69,49 out of stock
Laatste update was op: mei 1, 2024 11:59 am

Geschikt voor 15 - 36 kg | (groep 2 en 3) | Geen slaapstanden De Titaniumbaby iSafety! Autostoel groep 2+3 (15-36 kg). Geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 12 jaar. Modern design. Comfortabele armsteunen. Hoog zitcomfort. Duurzaam kunststof frame met ergonomische vorm. Bekleding is afneembaar voor eenvoudige reiniging. Getest en goedgekeurd volgens de Europese 44/04 norm.

 

Wat is een babyzitje?

Het babyzitje is een autostoeltje dat is ontworpen voor de allerkleinsten. Dit betekent dat het babyzitje gebruikt kan worden vanaf de dag van de geboorte tot ongeveer 15 maanden oud.

In principe zijn de babyzitjes geschikt voor een lichaamslengte tot ongeveer 88 cm en een maximaal lichaamsgewicht van ongeveer 13 kg. De babyzitjes zijn ingedeeld in groep 0+.
Door de vorm van een schelp hebben baby’s een zeer goede grip in het babyzitje en zijn veel modellen voorzien van een speciale newborn insert. Het merendeel van de babyzitjes is uitgerust met een 3-punts gordelsysteem, slechts enkele hebben een 5-punts gordelsysteem. Met dit gordelsysteem worden de kleintjes veilig aan het babyzitje vastgemaakt. Als je tijdens het rijden plotseling moet remmen, zorgt de gordel ervoor dat je kindje goed vastzit.

Door het ontwerp zijn de babyzitjes te gebruiken als wipstoeltje of als draagzak. Er zijn modellen die via een adapter kunnen worden aangesloten op gangbare kinderwagenmodellen of buggy’s. Als ouder hoeft u de baby niet in het babyzitje te dragen, maar kunt u hem comfortabel duwen. Dit scheelt jou de extra kinderwagen voor bijvoorbeeld een wandeling door de stad.

De babyzitjes worden met de 3-puntsgordel in de auto gemonteerd, waarbij veel babyzitjes met het zogenaamde ISOFIX bevestigingssysteem aan de auto worden bevestigd. In het voertuig is al een systeem geïntegreerd, waarmee de babyzitjes en later de autostoeltjes met de auto worden verbonden. Het Isofix systeem maakt het veel gemakkelijker om het babyzitje te bevestigen. In een van de volgende paragrafen willen we meer in detail uitleggen waar dit bevestigingssysteem precies over gaat.

De verschillende bevestigingssystemen van de babyautostoeltjes

Hoewel het doel van alle babyzitjes hetzelfde is, maken we onderscheid tussen de zitjes voor baby’s op het gebied van bevestiging.

Bevestiging van het babyzitje: met het driepuntsgordelsysteem van de auto

Kinderzitjes, die eenvoudig met het voertuig worden verbonden via het gordelsysteem van de auto, zijn de goedkopere modellen onder de autostoeltjes. De gordel moet met een specifiek systeem om het babyzitje worden geplaatst, zodat deze stevig aan het voertuig is bevestigd en de veiligheid van de baby bij een ongeval garandeert. Als het babyzitje niet goed is vastgemaakt, kan dit bij een ongeval fatale gevolgen hebben, omdat het zitje kan losraken.
Het is dus belangrijk om bij deze babyzitjes aandacht te besteden aan de juiste bevestigingstechniek. In het begin duurt het meestal wat langer, maar je hebt binnen zeer korte tijd de juiste techniek onder de knie.

Babyzitjes met Isofix bevestigingssysteem:

Dit systeem is veel eenvoudiger dan het vastmaken van een riem. Uw auto moet dit Isofix aansluiting hebben, anders kunt u het babyzitje niet bevestigen. De babyzitjes met het Isofix systeem hebben een platform dat met haken aan het voertuig is bevestigd. Het babyzitje wordt vervolgens op dit platform aangesloten. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele verbinding met de auto, wat zorgt voor een optimale bescherming tegen ongevallen. Vaak heeft de basis een bijbehorende steunvoet, die je kunt aanpassen aan de lengte van je baby en die dient als extra vast punt voor bevestiging.

Kinderzitjes voor fietskarren:

Er zijn speciale modellen voor fietskarren. Deze kinderzitjes voor aanhangers zijn niet zo uitvoerig geconstrueerd, zijn meestal een eenvoudig zitje, terwijl de kinderzitjes voor auto’s met hogere zijpanelen verantwoordelijk zijn voor de bijbehorende veiligheid.

Kinderzitjes met adapter voor kinderwagens en buggy’s:

Deze babyzitjes zijn voorzien van een bijbehorende adapter waarmee je het zitje aan de buggy of de kinderwagen kunt koppelen. Hierdoor vergrendel je het babyzitje eenvoudig op het frame, waardoor je geen extra kinderwagen nodig hebt.

Kinderzitjes met geïntegreerd onderstel:

Deze variant is helemaal nieuw op de markt voor draagzakken. In het onderste deel van het babyzitje zijn een frame en rollen geïntegreerd, dat indien nodig eenvoudig kan worden uitgeklapt. Dit betekent dat het babyzitje ‘ready to run’ is zonder dat er een extra frame in de kofferbak hoeft te worden gedragen. Deze constructie van het babyzitje maakt je erg flexibel en onafhankelijk.

De reboarder onder de babyzitjes:

De zogenaamde reboarders zijn bedoeld voor baby’s met een lichaamsgewicht van 2-18 kilogram. Ze worden tegen de rijrichting in aan het voertuig bevestigd. De reboarders zijn uitgerust met een speciaal beschermingssysteem voor het hoofdje van de baby zodat uw baby niet alleen door de gordels maar ook door dit systeem wordt beschermd. De handigheid en gebruiksvriendelijkheid van deze babyzitjes laten echter veel te wensen over, zodat ze niet persé tot de populaire typen babyzitjes behoren.

Het handvat waarmee je je baby in de reiswieg draagt, is meestal opvouwbaar. Dit maakt het hanteren gemakkelijker voor u doordat u uw baby in het babyzitje kunt leggen of er gemakkelijker uit kunt halen.

Welke maten en standaardgroepen babystoeltjes zijn geschikt voor baby's vanaf de geboorte?

Baby-autostoeltjes in standaardgroep 0 zijn geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een lengte van circa 75 cm, wat overeenkomt met een leeftijd van circa 12 maanden of een gewicht van 10 kg. Groep 0+ kan ook vanaf de geboorte worden gebruikt, maar wordt langer gebruikt: voor kinderen tot ongeveer 90 cm hoog, dus tot ongeveer 13 kg of 15 maanden. Babyzitjes van groep 0 en 0+ moeten naar achteren worden geïnstalleerd om het risico op letsel te minimaliseren.

Waarom zijn babystoelen van i-size veiliger?

Kinderzitjes volgens i-size worden over het algemeen als veiliger beschouwd omdat ze meer bescherming bieden voor het hoofd- en nekgebied. Volgens deze norm worden baby’s tot 15 maanden alleen achterwaarts vervoerd (reboarder), wat bij een ongeval aantoonbaar leidt tot minder blessures. En zelfs bij het kopen van i-Size-kinderzitjes is er een doorslaggevend voordeel: de selectie wordt gemaakt op lichaamsgrootte – en is daarom gemakkelijker dan bij stoelen met de standaardmaten op basis van het gewicht van het kind: i-Size fase 1-modellen zijn voor baby’s vanaf 40 geschikt tot 105 cm.

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart