Bloedsomloop problemen tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is voor elke vrouw anders. Bepaalde vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap duizeligheid of misselijkheid. Bepaalde vrouwen voelen tot het einde bijna niets. Toch zijn er enkele symptomen die bij alle vrouwen korter of langer kunnen zijn. We willen u graag dichter bij het onderwerp bloedsomloop problemen tijdens de zwangerschap brengen en enkele belangrijke vragen en tips beantwoorden.

Voordat er ziekenhuizen waren, werden vrouwen aan hun lot overgelaten. Om deze reden zijn er nog steeds veel belangrijke huismiddeltjes die uw bloedsomloop problemen kunnen verlichten. Soms is het de moeite waard om ze uit te proberen en niet meteen naar de dokter te gaan. We hebben voor u onderzoek gedaan en de informatie voor u samengevat. Veel leesplezier!

Bloedsomloop problemen in het kort

Bloedsomloop problemen maken vaak deel uit van de zwangerschap. Zolang ze niet te erg zijn en niet de hele zwangerschap duren, bevindt u zich in het normale bereik.
De hitte kan problemen met de bloedsomloop verergeren. Daarom moet u op hete zomerdagen bijzonder voorzichtig zijn en uw lichaam sparen.
Er zijn 6 belangrijke tips die u thuis kunt uitproberen bij problemen met de bloedsomloop, zelfs zonder medicatie en doktoren.

Achtergrond: wat u moet weten over problemen met de bloedsomloop tijdens de zwangerschap

Je lichaam verandert samen met het kleine wonder in je buik. Door deze ingrijpende veranderingen kom je in aanraking met verschillende symptomen. Een daarvan zijn problemen met de bloedsomloop. Maar laat dit probleem je niet van streek maken. Het is de moeite waard om de achtergrond te bekijken. In de volgende secties hebben we de meest interessante vragen voor je beantwoord.

Waarom kan men überhaupt problemen hebben met de bloedsomloop tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap maakt het vrouwelijk lichaam veel door. Uiteindelijk ontwikkelt zich een klein wonder in mama’s buik. Tijdens deze aanpassing van het lichaam houdt het cardiovasculaire systeem rekening met de toename van de hoeveelheid bloed. De bloedvaten verwijden zich, het hart moet harder werken. De bloeddruk daalt, vooral in de eerste maanden van de zwangerschap. Bij langdurig staan ​​kan het bloed in de benen blijven steken, waardoor veel zwangere vrouwen zich moe voelen.

De bloedstroom in het lichaam wordt in verschillende mate afgewisseld tussen de organen in de verschillende stadia van de zwangerschap.

Aan het begin van de zwangerschap worden de nieren, het bekken, de borst en de baarmoeder bijzonder goed van bloed voorzien.

Dit kan ertoe leiden dat sommige andere organen, zoals de hersenen, een beetje last hebben van een tekort aan bloedstroom.

Metabole veranderingen kunnen ook snel leiden tot lage bloedsuikerspiegels, wat problemen met de bloedsomloop verergert en kan leiden tot tremoren. Bloedsomloop problemen hoeven niet veroorzaakt te worden door ernstige ziekten of problemen.

Je kunt rustig blijven ademhalen, ook andere vrouwen hebben last van deze gevolgen.

Dit duizeligheidsgevoel treedt bij de meeste zwangere vrouwen ‘s ochtends op nadat ze’ s nachts lang hebben gelegen. Daar loont het om direct iets te eten en te drinken klaar te hebben staan. Het is ook belangrijk om langzaam op te staan.

Hoe vaak kunnen duizeligheid optreden tijdens de zwangerschap?

Samen met problemen met de bloedsomloop is duizeligheid een van de meest voorkomende symptomen van zwangerschap. Artsen verdelen de zwangerschap in de volgende trimesters op basis van symptomen:

Tijdens deze fase krijgt de ongeboren baby veel bloed, waardoor uw eigen bloeddruk verlaagt.

Het eerste trimester

Gedurende de eerste drie maanden heeft uw lichaam te maken met een grote hormonale verandering. Gedurende deze tijd lijdt bijna 80% van de zwangere vrouwen aan ernstige misselijkheid (met of zonder braken) of duizeligheid.

Het tweede trimester

In dit stadium neemt het gevoel van misselijkheid meestal af. De meeste vrouwen voelen zich nog steeds duizelig. Als u opstaat, wordt het bloed langzamer opgepompt omdat uw bloedvaten groter worden.

Het derde trimester

De afgelopen drie maanden heeft het kind zwaar op de inferieure vena cava gedrukt. Hier kan het zijn dat de duizeligheid je nog meer problemen geeft. Vooral als je ligt of als je op je rug slaapt. De doorbloeding van de hersenen kan hierdoor worden belemmerd.

Kunnen problemen met de bloedsomloop flauwvallen veroorzaken tijdens de zwangerschap?

Helaas kunnen problemen met de bloedsomloop ook leiden tot flauwvallen tijdens de zwangerschap. Dus als u merkt dat u vaak problemen heeft met de bloedsomloop en dat het in de loop van de tijd nog steeds niet beter maar slechter is geworden, dan moet u beslist voorzichtiger zijn.
Doorgaans zijn problemen met de bloedsomloop niet gevaarlijk, maar u moet ze ook niet onderschatten.

Kan / moet ik werken als ik tijdens de zwangerschap problemen met de bloedsomloop heb?

Als u aan ernstige en meervoudige doorbloedingsstoornissen lijdt, dient u dit eerst met uw arts te bespreken. Afhankelijk van het gebied waarin u werkt, of dat nu staand of zittend is, kan de arts u een doktersverklaring afgeven.

Het wordt aanbevolen om eerder te stoppen als u betrokken bent bij activiteiten die verband houden met problemen met de bloedsomloop.

Het zou ook in het belang van de werkgever moeten zijn dat werknemers in goede gezondheid komen werken. Al het andere slaat nergens op. Daarom wordt in dergelijke situaties ook gevraagd of het mogelijk is om tot een gezamenlijke tussenoplossing te komen.
Sommige werkgevers zijn ook blij als de zwangere werkneemster maar 50% van de tijd komt opdagen.

Kunnen problemen met de bloedsomloop een teken zijn van zwangerschap?

Het duidelijkste teken van zwangerschap is de afwezigheid van menstruatie. Maar ook aan het begin van de zwangerschap zijn er andere symptomen, zoals ochtendmisselijkheid of duizeligheid. Maar alleen vanwege de misselijkheid of de duizeligheid kun je niet meteen een zwangerschap vermoeden.

Als het echt om een ​​zwangerschap gaat, moeten andere maatregelen worden genomen dan bij misselijkheid of problemen met de bloedsomloop buiten de zwangerschap. Uw gedragspatroon moet dan ook hierop worden aangepast.
U moet zo snel mogelijk stoppen met roken of alcohol om schade aan de groei van de baby te voorkomen. Het is daarom belangrijk om een ​​arts te raadplegen en opheldering te krijgen als er tekenen op de lange termijn zijn.

Kan warmte leiden tot problemen met de bloedsomloop tijdens de zwangerschap?

Hogere temperaturen kunnen uw lichaam zwaar belasten, vooral tijdens de zwangerschap. Overmatige hitte kan tijdens de zwangerschap tot problemen met de bloedsomloop leiden. Om deze reden is het erg belangrijk dat u zich tegen de hitte beschermt.

Tijdens de zwangerschap is je lichaam sowieso erg gevoelig voor warmte. Dit is een soort beschermende functie waardoor je tijdig merkt dat je lichaam dringend behoefte heeft aan verkoeling of juist minder warmte.

Bloedsomloop problemen tijdens de zwangerschap verminderen: de beste 6 tips

Om mogelijke problemen met de bloedsomloop tijdens de zwangerschap te voorkomen, kunt u enkele preventieve maatregelen nemen. Deze maatregelen zijn natuurlijk ook een goede hulp bij problemen met de bloedsomloop.

Deze worden in de volgende paragrafen nader toegelicht.

Tip 1: vermijd staan

Als u problemen heeft met de bloedsomloop, moet u zo vaak mogelijk gaan zitten of liggen. Bij het staan ​​blijft het bloed in de benen steken en leidt zo tot stoornissen in de bloedsomloop.
Bovendien kan langdurig staan ​​in de tweede helft van de zwangerschap leiden tot een groeiprobleem voor de baby. Ontspan en laat u verwennen. Het vrouwelijk lichaam moet genoeg ontberingen doorstaan.

Tip 2: frisse lucht

Om een ​​betere bloedtoevoer naar de hersenen te garanderen, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig frisse lucht krijgt. Op warme zomerdagen kun je het beste ‘s ochtends of’ s avonds een wandeling maken.

Tip 3: Ga op je zij liggen en sta langzaam op

Het is niet ongebruikelijk om te zeggen dat op uw zij liggen de beste slaaphouding is. Vooral in het derde trimester van uw zwangerschap dient u alleen op uw zij te slapen, zodat uw hersenen van voldoende bloed worden voorzien als u ligt.

Tip 4: Het uienprincipe

Kleren maken de man. Tijdens de zwangerschap zul je zelfs blij zijn als je je kleding zorgvuldig kiest. Het weer kan vaak wisselvallig zijn, maar tijdens de zwangerschap zal je lichaam je op de een of andere manier dit gevoel geven.
Kleed je daarom volgens het uienprincipe. Meerdere dunne lagen in plaats van een paar dikke lagen. Als u ooit opvliegers heeft, kunt u zich comfortabel van teveel kleding ontdoen.

Tip 5: Eet regelmatig

Net als bij kleding is het eigenlijk hetzelfde principe als het om eten gaat. Eet meerdere keren per dag in kleinere porties in plaats van slechts 1-2 keer veel. Hierdoor kan uw lichaam het voedsel beter verteren en veroorzaakt het geen extra vermoeidheid of misselijkheid.

Tip 6: Therapieën

Als de eerste 5 tips niet echt helpen en u geen verbetering ziet, raden we de volgende therapieën aan om te helpen:

Steunkousen: dat klinkt niet als de beste oplossing, maar veel zwangere vrouwen zweren bij deze kousen. Het is het beste om ze ‘s morgens vroeg aan te trekken. De steunkousen zorgen ervoor dat uw benen goed van bloed worden voorzien. Vooral nuttig voor vrouwen die snel gezwollen voeten krijgen.
Essentiële oliën: Als u problemen heeft met de bloedsomloop, moet u de truc proberen met rozemarijn- of pepermuntolie. Of het nu als geurlamp in de kamer of als bad additief is, ze moeten je bloedsomloop tijdens de sprongen helpen.
Homeopathie: in dit geval verwijzen we u door naar de apotheker of arts. Maar zo heb je het een keer gelezen. Er zijn enkele remedies die u tijdens de zwangerschap kunt gebruiken.

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart