6 zwangerschapssymptomen die u nooit mag negeren

Zwangerschap kan een achtbaan van emoties met zich meebrengen. Het ene moment lijkt het zo opwindend en emotioneel met die foetale schop, terwijl het het volgende moment hinderlijk wordt met een vreemd onbehagen. Je lichaam verandert zo snel en je begrijpt misschien niet elke keer wat er met je gebeurt. Tijdens de zwangerschap met zoveel fysieke en emotionele veranderingen, is het gemakkelijk om enkele kritieke symptomen te missen of over het hoofd te zien. Maar wat zijn die symptomen die erop wijzen dat uw lichaam u probeert te vertellen: “Het is een noodgeval! U moet meteen een dokter bellen.”? Laten we eens kijken wat normaal is en waar we ons zorgen over moeten maken?

1.Buik- en buikpijn

Aangezien uw spieren en gewrichtsbanden zich tijdens de zwangerschap uitrekken, zijn buikpijn of buikpijn vrij normaal. Maar pijn die gepaard gaat met misselijkheid, braken, diarree of overmatig bloeden kan wijzen op iets ernstigs. Hoewel een ernstige buikpijn soms indigestie, brandend maagzuur of een buikgriep kan betekenen, kan een scherpere pijn in de onderbuik soms ook een teken zijn van een miskraam, vroegtijdige bevalling of pre-eclampsie (hoogstwaarschijnlijk na 20 weken zwangerschap).

Pre-eclampsie is een gevaarlijke zwangerschapscomplicatie die ontstaat door hoge bloeddruk en tekenen van schade aan een ander orgaansysteem, meestal de lever en de nieren. Vroege detectie is van cruciaal belang bij pre-eclampsie.

BabyBaby

2.Gezwollen handen en voeten

Lichte opzwelling in het gezicht, handen en voeten komen vaak voor in de late zwangerschap. Maar zwelling die gepaard gaat met aanhoudende hoofdpijn, duizeligheid, wazig zicht of maagpijn kan een teken zijn van pre-eclampsie. Een dergelijke zwelling kan ernstig zijn en kan plotseling zijn opgetreden. Elke pijn, gevoeligheid of zwelling in het been (meestal het linkerbeen) kan ook een teken zijn van een stolsel of diepe veneuze trombose (DVT).

3. Vaginale bloeding

Van vaginale bloedingen kunt u in paniek raken. Merk op dat u spotting of lichte bloeding kunt negeren zonder pijn in het begin van de zwangerschap als het vanzelf verdwijnt. Maar voor ernstige en aanhoudende bloedingen, soms zelfs hevige bloedingen (waardoor u elk uur verband moet vervangen), is medische tussenkomst vereist. Het kan wijzen op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, placenta-abruptie, miskraam of vroegtijdige bevalling, afhankelijk van het stadium van uw zwangerschap.

Opmerking: buitenbaarmoederlijke zwangerschap vindt plaats wanneer het embryo zich buiten de baarmoeder ontwikkelt, waar de baby niet kan groeien. Symptomen zijn onder meer bekkenpijn en vaginale bloedingen. Als het niet op tijd wordt behandeld, kan het de nabijgelegen organen beschadigen en kunnen er ook levensbedreigende interne bloedingen zijn.

4. De bewegingen van de baby zijn vertraagd

Elke aanstaande moeder begint een mentale notitie te maken van de gewoonten en patronen van haar baby op de dag dat ze de foetus in haar begint te voelen. Mama’s houden ervan om de foetale schoppen te voelen en te tellen. Maar als je plotseling een verandering in het patroon opmerkt, dat is minder dan normaal, doe dan continu toezicht. Neem contact op met uw verloskundige of arts; als u meer dan 28 weken zwanger bent, bel dan onmiddellijk.

5. Vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding (die melkachtig wit is) neemt toe tijdens de zwangerschap. Het is het zwaarst aan het einde van je laatste trimester. Overmatige afscheiding helpt infecties te voorkomen, dus er is niets dat alarm zou moeten slaan. Strepen dik slijm samen met strepen bloed, is een vroeg teken van arbeid. Maar soms neemt deze afscheiding een abnormale kleur (geel, groen of grijs) met geur aan en kan ook gepaard gaan met jeuk, roodheid of vulvaire zwelling. Een dergelijke abnormale afscheiding kan een teken zijn van infectie of een complicatie.

6.Vloeistoflekkage

Als u vloeistof uit uw vagina lekt, kan dit betekenen dat uw vliezen zijn gebroken. Een dergelijke situatie vóór 37 weken is vrij vroeg en u moet de gezondheid van uw baby laten controleren, aangezien de kans op infectie is toegenomen. En wat als je vliezen breken na 37 weken? Hallo! Het is tijd voor dat goede nieuws. U zult waarschijnlijk binnen een dag bevallen.

Toch vraag je je af of wat je voelt normaal is of niet?

Onthoud, wat de situatie ook is: “Bij twijfel is het altijd beter en aanbevolen om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts.” Riskeer het niet; speel altijd op veilig. Vertrouw je instinct!

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart