10 tips om sneller zwanger te worden

Of je nu net begint na te denken over een poging om zwanger te worden of al een tijdje bezig bent met het krijgen van een baby, deze tips kunnen je misschien helpen sneller zwanger te worden.

Als je last hebt van babykoorts, is de kans groot dat je zo ongeveer alles probeert dat je kan helpen de bevruchting te versnellen. Maar voordat je mantra’s voor het maken van baby’s begint te zingen of op je hoofd gaat staan, zijn er nog genoeg andere dingen die jij en je partner kunnen proberen om sneller zwanger te raken – en sommige zijn verrassend eenvoudig. Onthoud gewoon dat geen enkele strategie succes kan garanderen, maar deze tien tips kunnen een heel eind helpen om een ​​broodje in uw oven te doen.

1. Stop met de anticonceptie, vroeger dan later.

Als u de pil, pleister of injectie gebruikt – of een andere vorm van hormonale anticonceptiva – hoe eerder u stopt, hoe sneller uw cyclus kan terugkeren naar zijn natuurlijke groef. Hormonale anticonceptiva bevatten meestal een combinatie van oestrogeen en progesteron, waardoor u niet zwanger raakt door ovulatie te onderdrukken of implantatie te voorkomen. Daarom kan het een paar maanden duren nadat je met de anticonceptie bent gestopt voordat je hormonen weer op gang komen en je menstruatie regelmatig komt. Praat met uw arts over de beste tijd om van uw anticonceptie af te komen: over het algemeen is drie maanden de voorkeurstijd voor vrouwen die de pil of pleister gebruiken, maar het kan tot negen maanden (of langer) duren voordat uw voortplantingssysteem terugkeert.

2.Check in voor een controle.

Het is een goed idee om een ​​afspraak te maken met uw arts (of verloskundige) om wat hulp te krijgen bij uw to-do-lijst, zoals medicijnen die niet babyvriendelijk zijn en ervoor zorgen dat uw lichaam (en die van uw partner) ) is in zijn beste vorm om baby’s te maken. Een onderzoek van top tot teen kan screenen op chronische aandoeningen die de conceptie kunnen verstoren, zoals schildklieraandoeningen of cysten in de eierstokken, en eventuele vruchtbaarheidsproblemen identificeren. Als je eenmaal weet dat alle systemen werken, kun je aan de slag … en zwanger worden.

3. Sport verstandig.

Onderzoek na onderzoek toont aan dat fit zijn je vruchtbaarder kan maken. Niet alleen helpt lichaamsbeweging u om ongewenste kilo’s kwijt te raken (overgewicht kan de vruchtbaarheid onderdrukken), het verlaagt ook de bloeddruk, verlaagt uw niveaus van het stresshormoon cortisol en verhoogt de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen – allemaal nodig voor de conceptie. Maar overdrijf het niet. Ander onderzoek toont aan dat superkrachtige trainingen uw zwangerschapsplannen kunnen doen ontsporen, vooral als uw gewicht al is waar het zou moeten zijn, ook al kan het helpen om vrouwen met overgewicht of obesitas sneller zwanger te maken. Waarom de discrepantie? Snelle aerobics zoals hardlopen of fietsen kunnen uw menstruatiecyclus in de weg staan ​​- en zelfs de ovulatie tijdelijk stoppen – maar kunnen ook de schadelijke effecten van overgewicht omkeren. Raadpleeg uw arts om een ​​balans te vinden tussen te hard en niet hard genoeg trainen. In de tussentijd kunt u altijd oefeningen met weinig impact proberen, zoals wandelen.

4. Kies de beste vetten – en help je partner hetzelfde te doen.

Wat je eet, is belangrijk als je sneller zwanger wilt worden. Gezonde voeding voedt immers niet alleen de vruchtbaarheid, maar zorgt ook voor een gezondere baby. Maar wist je dat als het gaat om sneller zwanger worden, het zoeken naar de juiste dingen ook belangrijk is voor je partner? Gezonde vetten zoals omega-3 vetzuren kunnen zijn aantal zaadcellen en beweeglijkheid verhogen, terwijl verzadigde vetten (het soort dat wordt aangetroffen in chips en fastfood) de grootte en vorm van het sperma kunnen saboteren, waardoor ze volgens een onderzoek minder winterhard worden. Dus moedig je man aan om de hamburgers neer te leggen en wat zalm, sardines, bladgroenten en walnoten te eten om zijn zwemmers in topvorm te houden.

5. Vergeet deze andere voedingsmiddelen die het sperma stimuleren niet.

Voeg deze vruchtbaarheidsvoedsel toe aan het menu van je man:

  • Oesters. We weten niet zeker of oesters een afrodisiacum zijn, maar we weten wel dat hun zinkgehalte de productie van sperma en testosteron stimuleert. Als je partner geen fan is, kan hij zijn aandeel zink halen uit mager rundvlees, gevogelte, zuivelproducten, noten of eieren, hoewel oesters de hoogste concentratie van deze voedingsstof voor het maken van baby’s hebben.
  • Fruit en groenten. De producten zijn rijk aan vitamines die kunnen helpen het sperma van je man te beschermen tegen cellulaire schade. Hij kan foliumzuur krijgen van bladgroenten – mannen die geen genoeg van deze B-vitamine krijgen, hebben meestal sperma met abnormale chromosomen. Geef hem veel citrusvruchten, tomaten en bessen voor vitamine C (wat de kwaliteit van het sperma kan verhogen) en wortels, rode paprika’s en abrikozen voor vitamine A (waardoor het sperma niet traag wordt). Of serveer zoete aardappelen, die rijk zijn aan alle drie: foliumzuur, A en C!
  • Honing en granaatappelsap. Honing bevat boor, een mineraal dat testosteron kan verhogen, en granaatappelsap kan het aantal zaadcellen en de kwaliteit verhogen.

6. Neem een ​​prenatale vitamine.

Een prenatale vitamine is een goede verzekering voor jou en je toekomstige baby. Studies tonen aan dat het slikken van een dagelijks supplement het risico op vroegtijdig bevallen kan verlagen en zelfs ochtendmisselijkheid kan voorkomen. Maar dat is niet alles wat een prenataal kan doen. Een recente studie wees uit dat vrouwen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergingen die prenatale multivitaminen gebruikten, twee keer zoveel kans hadden om zwanger te worden als vrouwen die dezelfde behandelingen ondergingen maar alleen foliumzuur gebruikten. Hoewel deze bevinding geen garantie is dat je sneller zwanger zult worden, is een keer per dag een prenatale behandeling altijd een slimme zet.

7. Verhoog uw zuivel- en ijzerinname.

Behalve dat je goed eet en prenatale vitamines slikt, kun je ook proberen om elke dag een portie volle zuivelproducten te eten als onderdeel van je plan om meer calcium binnen te krijgen. Onderzoek toont aan dat een portie volle melk of kaas – of ja, zelfs een bolletje volvet ijs – uw kansen op ovulatoire onvruchtbaarheid (het onvermogen om gezonde eieren te produceren) kan verminderen. Streef ook naar twee porties ijzerrijk voedsel per dag, zoals bladgroenten, bonen en mager vlees, aangezien sommige onderzoeken aantonen dat anemische vrouwen onregelmatige cycli kunnen hebben.

8. Verminder uw inname van cafeïne … en schrap andere ondeugden.

Er is een hele reeks onderzoeken die aantonen dat te veel cafeïne en alcohol uw campagne kunnen doen ontsporen om zwanger te worden. Dus als je echt snel zwanger wilt worden, beperk dan je cafeïne inname tot ongeveer 200 mg per dag, wat overeenkomt met ongeveer twee kopjes koffie. (Als u vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat, kan uw arts die limiet zelfs nog verder verlagen.) Maar stop helemaal met alcohol en vertel uw partner dat hij ook minder gaat drinken – het kan een cijfer zijn voor uw vruchtbaarheid en die van hem. En hoewel het waarschijnlijk vanzelfsprekend is, negeer nu nicotine als je dat nog niet hebt gedaan; het kan grote cel beschadiging aan uw eicellen veroorzaken en de kans op een miskraam vergroten als u eenmaal zwanger wordt.

9. Vermijd glijmiddel.

Als je sneller zwanger wilt worden, laat je sappen dan stromen met een goed ouderwets voorspel in plaats van naar het glijmiddel te grijpen. Glijmiddelen op oliebasis (zoals massageolie) kunnen uw baarmoederhalsslijm en de pH van uw vaginale kanaal veranderen, waardoor het voor het sperma van uw partner moeilijker wordt om de weg naar het beloofde land te vinden. Zelfs speeksel kan een sperma doder worden. Een alternatief idee om in de stemming te komen: bekijk samen een sexy film – dit verhoogt de kwaliteit van het sperma van je man. (Als deze tactieken niet werken en je merkt dat je gewoon te droog bent om de daad voor elkaar te krijgen, probeer dan een kleine klodder glijmiddel op waterbasis)

10.Maak je niet al te veel zorgen.

Studies tonen aan dat extreme stress uw kansen om zwanger te worden kan verkleinen door ervoor te zorgen dat de hormoonspiegels in de war raken en het baarmoederhalsslijm vermindert. We hebben het hier over hoge angstgevoelens – geen alledaagse frustraties zoals een veeleisende baas of driftbui. Maar zelfs als je niet op een hoog stress niveau zit, kan het geen kwaad om je zenuwen in bedwang te houden door overbelasting van het werk te vermijden, een yoga- of zumba les te volgen, naar muziek te luisteren of je te ventileren naar je partner of een sympathieke vriend. Nog een pluspunt van het vinden van tijd voor R&R nu: als je eenmaal een baby hebt gemaakt en bevallen, zal ‘ik’-tijd een stuk moeilijker zijn.

Plaats hier uw commentaar

Laat een reactie achter

Preggie
Logo
Shopping cart